Overslaan en naar de inhoud gaan

Marloes Berghege – De koffiespecial

De kerstspecial

Hanneke kijkt reikhalzend uit naar haar allereerste kerst met Sil. Een royaal versierde kerstboom, romantisch samen kerstkoekjes bakken, onder een dekentje op de bank kerstfilms bingen… Ze kan niet wachten! Toch is dat precies wat ze iedere keer weer moet doen, want er moet ook nog gewerkt worden. En sinds Sil mede-eigenaar is geworden van Boon is dat alles wat hij lijkt te doen.

Ondertussen komt Keet, een nieuwe medewerker van Boon, naar de stad met hoop op een nieuw begin. Wat onzeker probeert ze haar plekje te vinden in de kleine koffiezaak. Sil, altijd bereid om te helpen, schiet haar te hulp, maar dit wekt onverwachte gevoelens op bij Hanneke…

Alsof de concurrentie binnen de muren van Boon nog niet genoeg is, vestigt De koffiebar zich tegenover Boon. Wat begint als een onschuldige concurrentiestrijd tussen de twee koffiezaken, escaleert tot een epische 'Battle of the Beans'. Terwijl Boon en De Koffiebar elkaar proberen te overtreffen met hun koffiecreaties en opvallende kerstversieringen, wordt de kerstsfeer steeds grimmiger. Ho ho hopeloos...

‘De koffiespecial’ is het vierde deel in De koffiesalon-reeks. Marloes Berghege heeft een leuke aanvulling in kerstsferen geschreven in deze reeks. Het was voor mij even geleden dat ik deze serie had gelezen, dus in het begin moest ik weer even terughalen hoe het ook alweer allemaal in elkaar zat. Gelukkig geeft de auteur hier en daar een korte aanvulling over de personages en de eerdere gebeurtenissen, zodat je geheugen weer opgefrist wordt. Heel handig.

Het verhaal van ‘De koffiespecial’ leest prettig, bevat humor en weet je op subtiele wijze in kerstsfeer te laten komen. Dat laatste had wat mij betreft wat uitgebreider mogen zijn. De zogenoemde ‘Battle of the Beans’ was prachtig om te lezen en gaf de novelle nóg wat meer humor. Heerlijk om te lezen. Al met al heeft Berghege een leuke (kerst)novelle geschreven, waarbij koffieliefhebbers zeker zin zullen krijgen in een bijzonder kopje koffie. Ik als theeliefhebber probeer wel even een gebakje uit.

Auteur: Marloes Berghege
Titel: De koffiespecial
Serie: De koffiesalon
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 100
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021045009