Overslaan en naar de inhoud gaan

Mireille Versteeg – Binnen de lijntjes

Binnen de lijntjes

Loes Dekker is een net gescheiden, ietwat verstrooide moeder van een tweeling. Als ze aan het einde van de zomervakantie een weekend gaat kamperen met haar zoons ontmoet ze de aantrekkelijke Bart, die in niets lijkt op haar controlerende ex-man Erik. Loes probeert hem uit haar hoofd te zetten: ze is met haar zoons op vakantie en zéker niet uit op een nieuwe relatie. Bovendien verliep de scheiding – op z'n zachtst gezegd – nogal stroef.

Na de vakantie blijkt Loes op het schoolplein het onderwerp van roddel en achterklap te zijn geworden door de breuk tussen haar en de populaire Erik. Ze voelt zich toch al niet op haar plek tussen de zelfingenomen andere ouders. Om haar buitenbeen-status te compenseren besluit ze zich aan te sluiten bij de oudercommissie, die wordt aangevoerd door oppermoeder ‘Escobarbara’. Loes wil zich van haar beste kant laten zien en niet te veel opvallen. En dan is het niet zo handig dat de nieuwe gymleraar op school niemand minder is dan Bart…

‘Binnen de lijntjes’ is het debuut van Mireille Versteeg. En wat heeft ze een fijn debuut geschreven! De auteur weet vanaf het eerste hoofdstuk haar lezers te boeien. Ze zorgt er bovendien voor dat je haar roman het liefste in één ruk uit wil lezen. Heerlijk!

Versteeg heeft met Loes Dekker een interessant hoofdpersonage gecreëerd. Als lezer heb je in eerste instantie een soort haat-liefdeverhouding met haar. Ze komt aardig en geïnteresseerd over, maar ze lijkt wel heel veel te accepteren van haar ex en van haar moeder. Daardoor wil je haar soms even een spreekwoordelijke schop onder haar billen geven. Wanneer je haar beter leert kennen en meer over haar verleden ontdekt, begrijp je haar doen en laten beter. Loes maakt een hele mooie ontwikkeling door binnen het verhaal. Al gauw krijg je veel meer begrip voor haar én gun je haar het allerbeste. Heel mooi beschreven door de auteur.

Het verhaal van ‘Binnen de lijntjes’ leest vlot en staat vol boeiende en grappige situaties. Dankzij de beeldende schrijfstijl van de auteur zie je bepaalde gebeurtenissen zo voor je. Zonder iets weg te willen geven, kan ik wel zeggen dat ik voortaan met andere ogen naar een suikerspinnenkraam zal kijken. Heerlijk beschreven!

De auteur werkt naar een fijn slot toe van haar eerste roman, waarbij het laatste hoofdstuk de perfecte afsluiting van het verhaal vormt. ‘Binnen de lijntjes’ lees je met veel plezier van het begin tot het eind. Ik kijk al uit naar een volgend boek van Mireille Versteeg.

Auteur: Mireille Versteeg
Titel: Binnen de lijntjes
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022599075