Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Bobbi hoort de vogels

Bobbi hoort de vogels

Beertje Bobbi hoort verschillende vogels tegen en luistert hij naar hun geluiden. Na het lezen van dit boek gaan kinderen natuurlijk zelf ook op zoek naar vogels en hun geluiden! “Opa wijst: ‘Het pimpelmeesje heeft een klein, blauw petje op.’ Bobbi lacht: ‘Wat is die grappig. Hij hangt zomaar op zijn kop!’”

Jaaa… er is weer een nieuwe geluidenboekje van beertje Bobbi verschenen. In ‘Bobbi hoort de vogels’ kunnen peuters en kleuters vogelgeluiden gaan herkennen. In totaal zijn er vijf verschillende vogels te horen. Bij iedere vogel staat een kort verhaaltje in rijm dat gemakkelijk voor te lezen is door (groot)ouders. Als een kindje dit boekje al vaker voorgelezen heeft gekregen, kan hij of zij vaak al snel de laatste woordjes afmaken vanwege het rijmschema. Heel handig gedaan!

Ons dochtertje van bijna 2 jaar kreeg al meteen geen genoeg van dit nieuwe Bobbi-boekje. Op de eerste dag dat we het hadden, heb ik het vijf keer mogen voorlezen. Zij vond vooral het geluid van de bosuil erg mooi. Daar bladerde ze op een gegeven moment direct naartoe. Ook ons zoontje van 5 jaar vond het erg leuk om de verschillende geluiden aan te zetten en om te proberen de verschillende vogels te herkennen. Aanrader voor peuters én kleuters!

In de versie van ‘Bobbi hoort de vogels’ die ik heb, zijn er twee geluiden omgewisseld (van de pimpelmees en van de merel). Dat mag de pret verder niet drukken, want we lezen gewoon het goede verhaal bij het juiste geluid voor.

Auteur: Monica Maas
Titel: Bobbi hoort de vogels
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 12
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020684667