Overslaan en naar de inhoud gaan

Monica Maas – Dag, speentje

Dag speentje

Afscheid nemen van het speentje: de meeste peuters moeten er een keer aan geloven. Dat kan best even een lastig proces zijn. Dit nieuwe Bobbi-boek kan daarbij helpen. Als het Bobbi lukt om te gaan slapen zonder speen, dan kan de lezer het ook!

Met ‘Dag, speentje’ heeft Monica Maas weer een leuk deel toegevoegd aan de serie over het beertje Bobbi. Veel kleine kinderen slapen graag met een speentje, maar het is natuurlijk belangrijk om daar op een gegeven moment mee te stoppen. Hoe leuk is het dan om dat samen met Bobbi te gaan doen?!

In korte en duidelijke zinnen vertelt Maas het verhaal. Dat maakt het prettig voor (groot)ouders om voor te lezen en fijn voor jonge kinderen om naar te luisteren. Dankzij het gemakkelijke rijmschema waarbij de tweede en de vierde zin telkens op elkaar rijmen, kunnen kinderen eenvoudig de zinnen mee afmaken. Zeker als je het boekje meerdere keren hebt voorgelezen. Heel leuk gedaan!

‘Dag, speentje’ biedt een leuke oplossing voor het speentje van Bobbi om er zo voor te zorgen dat Bobbi voortaan zonder speentje kan gaan slapen. Hopelijk helpt dat verhaal veel jonge kinderen om te stoppen met hun speentje of tutje. Wat is dit een mooie toevoeging aan de Bobbi-reeks en wat knap hoe de auteur telkens weer over een nieuw onderwerp weet te schrijven dat goed past bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Auteur: Monica Maas
Titel: Dag, speentje
Serie: Bobbi
Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020683844