Overslaan en naar de inhoud gaan

Nick de Koning – Tegen elke prijs

Tegen elke prijs

In een van de duurste straten van Amsterdam runt dr. Caro Benedict de zeer succesvolle cosmetische Kliniek Zuid. Ze is getrouwd met Robbert die de bedrijfsvoering doet en samen hebben ze twee tieners, Teun en Sofie. Maar terwijl haar wachtlijsten steeds langer worden komt Caro’s overvolle leven onder grote druk te staan.

Een aantal van haar cliënten meldt zich met onverklaarbare klachten na een borstvergroting en de vraag rijst intern wie verantwoordelijk is. Wanneer de spanning oploopt en haar een rechtszaak boven het hoofd hangt, biedt haar even aantrekkelijke als onmogelijke ex en collega Felix zijn hulp aan, maar kan ze hem vertrouwen?

Ondertussen vermagert Sofie onder haar ogen en Robbert, haar steun en toeverlaat, is onbereikbaar. Terwijl de wereld om haar heen lijkt in te storten wordt Caro gedwongen te bepalen wat nu echt belangrijk voor haar is.

Heb je wel eens een haat/liefde-verhouding met een boek gehad? Dan bedoel ik dat je aan de ene kant door wil blijven lezen om te ontdekken wat er nog staat te gebeuren en dat je het boek aan de andere kant weg wil leggen omdat het teveel van het goede is bij elkaar genomen. Dat had ik tijdens het lezen van ‘Tegen elke prijs’, het eerste deel uit de Kliniek Zuid-serie.

Nick de Koning (een pseudoniem van een arts en een schrijver) heeft met Caro Benedict een interessant personage gecreëerd. Ze is slim, ze is succesvol, ze is getrouwd en ze heeft twee kinderen. Toch benijd je haar niet. Hoe beter je haar leert kennen, hoe meer je ontdekt dat haar leven geen rozengeur en maneschijn is. Interessant beschreven door de auteur.

Maar verder leest ‘Tegen elke prijs’ vooral als een soort soap. Er zit heel veel drama in en er komen zoveel leugens voorbij. Je hebt als lezer soms even moeite om het bij te houden. Wie hoort nu bij wie? En wie liegt nu tegen wie? En wie doorziet welke consequenties wel of niet? Ook was de vertelwijze even wennen. Vanuit een soort alwetende verteller wordt het verhaal verteld. Je weet daardoor als lezer soms al meer dan de personages zelf. Dat heeft zeker een toegevoegde waarde voor het verhaal.

Toch weet De Koning ervoor te zorgen dat je door blijft lezen. Je bent nu eenmaal wel nieuwsgierig hoe alles in elkaar steekt en wat er allemaal nog staat te gebeuren. Dat heeft de auteur dan toch goed voor elkaar gekregen. En dan die cliffhanger op het einde… Ik kan niet anders dan het tweede deel ‘In de steigers’ gaan lezen.

Auteur: Nick de Koning
Titel: Tegen elke prijs
Serie: Kliniek Zuid
Genre: Roman
Aantal pagina's: 304
Uitgeverij: VBK Lab
ISBN: 9789032520236