Overslaan en naar de inhoud gaan

“Niemand is verbaasd” bij The Feelgood Five

TFF

Op zondag 5 november vond de tweede editie van The Feelgood Five plaats. Dit is een gezellig boek- en leesgerelateerd evenement dat georganiseerd wordt door Susan Muskee, Gillian King, Vannessa Thuyns, Marijke Vos en Lisette Jonkman.

Van een eerste ski-uitje tot het stelen van boeken
Deze tweede editie van The Feelgood Five vond plaats in MIMIK Deventer. Er was plaats voor 200 mensen en alle stoelen waren bezet door een heleboel vrouwen en hier en daar een man (waarbij Bryan van Koukleum.nl inmiddels de bekendste is).

Rond half twee startte het plenaire programma, waarbij de vijf vrouwen iets vertelden over een voorwerp dat ze hadden meegenomen. Ze wilden op deze manier iets delen dat de meeste lezers nog niet over hen weten. Zo gaf Susan dé tip voor waxinelichtjes wanneer je een baby (neem van die neppe), nam Gillian ons mee in haar eerste skiavontuur (dat géén succes was), ontdekten we dat Vannessa bij van die Tell Sell-achtige programma’s heeft gewerkt (en nooit meer vergeet om een wafelijzer in te vetten), leerden we van Marijke hoe heftig haar werktijd bij de psychiatrie was (maar ook hoe leerzaam het voor haar was) en was er niemand verbaasd dat Lisette ooit op een evenement boeken heeft gestolen (en dat er volgend jaar T-shirts zullen zijn met “Niemand is verbaasd”).

Na deze onthullingen mocht Lisette de auteur Astrid Harrewijn aan de tand gaan voelen. Astrid zit inmiddels al 18 jaar in het boekenvak en is inmiddels haar eigen uitgeverij begonnen. Zij werd gezien als de Nederlandse Jill Mansell en heeft al veel boeken op haar naam staan. Doordat ze haar boeken nu in eigen beheer gaat uitgeven, heeft ze ook besloten om op onder andere haar oudere titels vervolgen te gaan schrijven. Heel leuk! Ik hoop dat ze ook een vervolg op ’De stroopwafelshop’ gaat schrijven. Dat is één van mijn favoriete boeken van haar.

B I N G O
Voordat hét beste maar vooral ook grappigste onderdeel van de middag begon (de bingo), zong Vannessa een prachtig nummer waarbij ze begeleid werd door haar man Leon op de saxofoon. In december ga ik naar een optreden van haar en de band in het theater. Daar verheug ik me al op. Wat heeft Vannessa een fantastische stem!

En toen kwam het leukste én het meest chaotische moment van de middag: Jeff (de man van Gillian) kwam op in een zilveren glitterjasje en begeleidde de bingo. Iedereen had bij binnenkomst een bingokaart en een stift gekregen. Met een ieniemienie bingoapparaat werd Jeff bij gestaan door de dochter van Vannessa en de beste vriendin van Lisette. Het verliep heerlijk chaotisch met stukje muziek van Vannessa en Leon tussendoor. Er werden heel veel prijzen verdeeld. En er werd vooral erg veel gelachen.

Genoten met een hoofdletter G
Na afloop van het plenaire deel kon je de zes auteurs ontmoeten, een praatje met ze maken, op de foto gaan en één of meerdere boeken laten signeren. Ik had mijn rugzak lekker gevuld met boeken én met mijn lezenmetkim-tasje. Ik ben alle auteurs even langs geweest voor een kort praatje, een handtekening (of drie…) en een fotomoment. Tussendoor werden de goodiebags uitgedeeld, die goed gevuld waren met onder andere een kort verhaal van The Feelgood Five, pepernoten, een waardebon van Bookchoice en een lekker zeepje.

Het was een hele gezellige en leuke middag. Samen met Linda heb ik het erg goed naar mijn zin gehad. Leuk om de zes auteurs weer te zien, leuk om andere boekbloggers tegen te komen en leuk om een aantal auteurs “in het wild” te spotten. Volgend jaar weer?!