Overslaan en naar de inhoud gaan

Nita Prose – Het kamermeisje

Het kamermeisje

Molly is een wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze met overgave de kussens opschudt en het stof en de geheimen van de gasten wegveegt, zonder dat iemand aandacht voor haar heeft. Toch komt ze – ongewild – in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft.

Zo wordt ze opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat?

‘Het kindermeisje’ is direct vanaf het eerste hoofdstuk boeiend. Hoofdpersonage Molly trekt de aandacht, waardoor je haar beter wil leren kennen. Hoe zit zij in elkaar? Wat heeft ze in het verleden meegemaakt? Wat is er precies aan de hand met haar? Deze én vele andere vragen komen in je op tijdens het lezen van deze thriller.

Nita Prose weet de spanning uitermate goed op te bouwen. Stukje bij beetje onthult de auteur bepaalde zaken, laat ze nadenken over het een en ander en heeft ze hier en daar een verrassende wending in petto. Het voelt alsof je als lezer mee op onderzoek uitgaat om te ontdekken wat er met Mr Black is gebeurd. Wie kun je vertrouwen en wie niet? Wie spreekt de waarheid en wie niet? Heerlijk als een auteur je zo weet mee te nemen in een boek.

Richting de ontknoping ga je alleen nog maar sneller lezen, omdat je weet dat je gaat ontdekken hoe alles in elkaar steekt. Prose knoopt alle losse eindjes aan elkaar en zorgt ervoor dat Molly een klein plekje in je hart heeft gekregen. ‘Het kamermeisje’ is een aanrader voor liefhebbers van detectiveverhalen.

Auteur: Nita Prose
Titel: Het kamermeisje
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 336
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026354243