Overslaan en naar de inhoud gaan

Noortje Brink – Stikheet

Stikheet

Een drukke baan, een puberende zoon en een vriend die steeds minder aandacht heeft… Zo ziet het leven van doktersassistent Diana eruit. Is dit het nou, vraagt ze zich steeds vaker af. Dan vertelt haar vriend ook nog dat hij de hele zomer door moet werken in het restaurant waar hij als chef-kok de scepter zwaait. Ze is absoluut not amused. Gelukkig vinden ze een oplossing: ze huren een bed and breakfast bij het restaurant om de hoek, hartje Utrecht. Ideaal, omdat de beste vriend van zoon Vincent daar ook woont. Niemand hoeft zich te vervelen.

Nou, dat blijkt nogal een understatement. De Utrechtse grachten worden het doelwit van een serie heftige explosies. Vincent raakt ‘ergens’ bij betrokken; hij wil niet zeggen bij wat, maar heeft wel ernstige verwondingen. En dan duikt Diana’s heftige verleden ook nog eens op. In de stikhete binnenstad probeert ze uit alle macht haar gezin bij elkaar te houden. Maar kan ze dat wel?

Leuk dat er weer eens een verhaal van Noortje Brink in ons eigen land afspeelt. Bij ‘Stikheet’ heeft de auteur voor Utrecht gekozen. Dat is een bekende plaats in Nederland… dus het zal voor veel lezers hier en daar herkenning opleveren. Ook al is het verhaal verder natuurlijk fictief.

Brink schrijft kort thrillers die fijn zijn om even tussendoor te lezen. In haar nieuwste thriller lezen we het verhaal vanuit hoofdpersonage Diana en zijn er af en toe schuingedrukte passages te lezen. Als lezer ga je op zoek naar het personage wie hier centraal instaat. Dat was deze keer wel een verrassing voor me. Altijd leuk als je het niet bij het rechte eind hebt.

‘Stikheet’ leest verder prima. Het is geen heel hoogstaand verhaal, maar het is een prima verhaal om lekker even tussendoor te lezen. Er zit genoeg actie en spanning in, waardoor het verhaal zeker richting de ontknoping vlot verloopt. Het einde vormt een prima afsluiting van ‘Stikheet’. Ik blijf het knap vinden hoeveel (korte) verhaal Brink per jaar weet uit te brengen.

Auteur: Noortje Brink
Titel: Stikheet
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 174
Uitgeverij: Loft Books
ISBN: 9789047207962