Overslaan en naar de inhoud gaan

Nora Schenk – Hartje zomer

Hartje zomer

Het is zomer, de zon schijnt en Lizzy kan haar geluk niet op. Haar boekwinkel Lectori Salutem gaat als een speer en ze is dolgelukkig met haar vriend Bram.

Maar als haar moeder Annabella onverwacht een bezoek aan Nederland brengt, maakt Lizzy zich zorgen. Waarom is haar vader niet mee? Wat verbergen haar ouders?

En of dat nog niet genoeg is, komt haar beste vriendin Ikram in een vervelende situatie terecht waardoor haar hoofdrol bij de musical van De Zingende Zomer niet meer zeker is. Mamma mia, wat een zomer!

Het verhaal van ‘Hartje zomer’ leest lekker weg. Hoofdpersonage Lizzy hebben we leren kennen in ’Hartje herfst’. In dit nieuwste boek van Nora Schenk leren we haar nog wat beter kennen. De auteur weet de prettige schrijfstijl uit het vorige boek door te zetten in haar nieuwste boek. Het verhaal leest vlot en spreekt tot de verbeelding. Je leest dit fijne tussendoortje zo in één avondje uit.

Schenk weet het luchtige met het minder luchtige te combineren. Lizzy geniet aan de ene kant van het relatie met Bram, maar ze is aan de andere kant ongerust over haar ouders. Wat daar precies aan de hand is, ontdek je wel als je dit verhaal leest. Ook de situatie waarin Ikram terecht komt, is zeer vervelend te noemen. Ondanks de beperkte aantal pagina’s van de novelle weet de auteur beide situaties prima uit te werken. Al met al beleef je een aantal fijne leesuurtjes tijdens het lezen van ‘Hartje zomer’.

Auteur: Nora Schenk
Titel: Hartje Zomer
Serie: Seizoenen van de liefde
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 120
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461098986