Overslaan en naar de inhoud gaan

Pim Lammers – Ik denk dat ik ontvoerd ben

Ik denk dat ik ontvoerd ben

Sprankelend en hedendaags poëziedebuut vol gedichten over de bijzondere band met broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s, ooms en tantes. Over traditionele of juist heel moderne families. Over de gesprekken die je hebt tijdens het eten. Over een tante die geen man is maar ook geen vrouw. Over racen met je oom in een rolstoel. Maar ook over stiekem verliefd zijn of over een oudere broer die ineens de deur van de badkamer voor je neus op slot doet.

Pim Lammers heeft met ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben’ een prachtige, mooie en ontroerende gedichtenbundel geschreven, die zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. De illustraties van Sarah van Dongen passen uitstekend bij ieder gedicht. Zij zorgt ervoor dat de inhoud van een gedicht nog meer tot leven komt voor het jonge lezerspubliek.

De gedichten uit ‘Ik denk dat ik ontvoerd ben’ gaan over zeer uiteenlopende onderwerpen, zoals verliefd-zijn, familie en vriendschap. Het mooie aan de gedichten zijn de verrassende wendingen die erin verwerkt zijn. Zo lees je bijvoorbeeld een gedicht over een meisje dat wel eens iets sloopt of iets laat vallen en dat haar moeder daar nooit boos om wordt. Dan denk je in eerste instantie dat dat iets fijns moet zijn voor het meisje. Maar dan eindigt het gedicht ermee dat het meisje graag gewild had dat haar moeder eens iets zei in plaats van altijd maar te zwijgen. Dat zet je als (volwassen) lezer toch even aan het denken. Zo doet Lammers dat bij meerdere gedichten. Heel mooi gedaan. Aanrader voor jong en oud!

Auteur: Pim Lammers
Titel: Ik denk dat ik ontvoerd ben
Genre: Kinderboek / Gedichtenbundel
Aantal pagina's: 120
Uitgeverij: Querido
ISBN: 9789045127897