Overslaan en naar de inhoud gaan

Rebecca Raisin – Rosies reizende theewinkel

Rosies reizende theewinkel

Een chique baan als souschef met een Michelinster, een liefhebbende echtgenoot en kinderen op de planning: Rosie Lewis heeft haar leven helemaal uitgestippeld. Tot ze op een dag thuiskomt, haar man met een ingepakte weekendtas aantreft en te horen krijgt dat hij er al tijden een affaire op na houdt. Rosie verdrinkt haar gebroken hart met een glas wijn, of liever gezegd: drie flinke bellen. Als ze de volgende ochtend ontdekt dat ze online een felroze camper heeft gekocht, beseft ze dat deze aanschaf haar een uitgelezen kans biedt om er zelf ook op uit te trekken.

Rosie staat op het punt de reis van haar leven te maken, zichzelf opnieuw te ontdekken en misschien wel een nieuwe kans in de liefde te krijgen. Zolang ze samen is met Poppy, de tot reizende theewinkel omgebouwde camper, kan er niks misgaan. Toch?

Hoofdpersonage Rosie Lewis krijgt meteen heel wat voor haar kiezen in het eerste hoofdstuk van ‘Rosies reizende theewinkel’. Die gebeurtenis zorgt voor een ommezwaai in haar leven. Daar laat de auteur ook geen gras over groeien. Dat is eigenlijk wel heel prettig, omdat Rosies leven in haar nieuwe camper erg leuk is om over te lezen. Rosie maakt mooie dingen en minder mooie dingen mee. Heel fijn dat Rebecca Raisin ervoor gekozen heeft om niet alleen maar mooie en leuke zaken voorbij te laten komen. Dat maakt het verhaal een stuk geloofwaardiger dan wanneer er helemaal niets mis zou gaan.

Raisin heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest. Rosie maakt een mooie groei door in het verhaal; ze is een ander persoon dan in het begin van het boek. Hier en daar mis je wel wat diepgang. Over sommige zaken wordt wel heel gemakkelijk gedaan. Tegelijkertijd past dat juist misschien wel bij het leven in de camper. Al met al beleef je een aantal fijne leesuurtjes met ‘Rosies reizende theewinkel’. Je krijgt zin om een festival te bezoeken waar deze campers te vinden zijn om je lekker even ergens anders te wanen.

Auteur: Rebecca Raisin
Titel: Rosies reizende theewinkel
Genre: Roman
Aantal pagina's: 288
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402712971