Overslaan en naar de inhoud gaan

Robert Bryndza – Duivelsbocht

Duivelsbocht

Op een frisse voorjaarsochtend gaat Kate Marshall zwemmen in zee. Ze merkt de opkomende gevaarlijke getijdenstroom niet op en wordt richting open zee getrokken. Nog net op tijd wordt ze door twee surfers gered.

In het ziekenhuis ontmoet Kate een oudere dame die haar vertelt over de tragedie in haar familie. Haar kleinzoon Charlie raakte elf jaar geleden vermist tijdens een kampeertripje. Hij verdween ’s nachts in het mistige landschap, pas drie jaar oud. Er werd nooit een spoor van hem gevonden. Wanneer Kate hersteld is en het ziekenhuis verlaat, besluit ze om samen met haar partner Tristan de zaak te onderzoeken. Ontdekken zij wat er met Charlie is gebeurd?

‘Duivelsbocht’ is alweer de vierde thriller in de Kate Marshall-serie. Deze thriller is losstaand te lezen, maar voor de volledigheid rondom Kate en haar dierbaren raad ik aan om alle delen op volgorde te lezen. Ook omdat het erg goede thrillers zijn.

Robert Bryndza weet de aandacht van zijn lezers direct te trekken met de proloog van het boek. Je bent direct nieuwsgierig wat er met Charlie is gebeurd. Is hij weggelopen? Is hij ontvoerd? Leeft hij nog? Of is hij overleden? Je wil na die proloog meteen het verhaal induiken om te ontdekken wat er is gebeurd en wie er allemaal bij betrokken waren.

Naast dit onderzoek heeft de auteur een tweede verhaallijn in het boek, namelijk hoe hoofdpersonage Kate omgaat met haar zwemongeluk. Deze twee zaken lopen samen, omdat Kate vrijwel meteen aan het werk gaat na haar ontslag uit het ziekenhuis. Interessant om te lezen hoe ze zich verder ontwikkeld in dit verhaal, zeker gezien haar verleden. Bryndza haalt soms wat zaken aan uit het verleden. Dat is handig als het even geleden is als je de andere boeken hebt gelezen of als dit je eerste boek over Kate Marshall is.

Stukje bij beetje ontdek je wat er met Charlie gebeurd zou kunnen zijn. Je vermoedens worden steeds meer bevestigd, zeker nadat alles in een stroomversnelling komt bij het vinden van een bepaalde vondst. Op dat moment wil je niet meer stoppen met lezen en lees je de thriller verder meteen uit. Het verhaal van ‘Duivelsbocht’ blijft nog wel even in je hoofd hangen. Ik weet niet of dat komt doordat het over een vermist kind gaat en ikzelf moeder ben of door de bizarre en gruwelijke bevindingen tijdens het onderzoek. Aanrader voor thrillerfans!

Auteur: Robert Bryndza
Titel: Duivelsbocht
Serie: Kate Marshall
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022596548