Overslaan en naar de inhoud gaan

Rosemarijn Milo – Rollenspel

Rollenspel

Rosemarijn Milo heeft inmiddels twee verhalenbundels over Frankrijk en vier historische romans op haar naam staan. Nu heeft ze haar eigen historie, herinneringen uit een lang leven, aan het papier toevertrouwd. Zij beschrijft de vele rollen die ze zowel in haar persoonlijke als in haar beroepsleven heeft gespeeld; altijd meerdere tegelijk en in talloze combinaties. De hoogtepunten gaan hemelhoog, de dieptepunten zijn afgronden. De zoektocht in een leven waaraan ze zich 'met onvoorwaardelijkheid heeft blootgesteld'.

De schrijfster levert het beste bewijs dat de werkelijkheid de verbeelding in rijkdom verre overtreft. Ze beschrijft die werkelijkheid met overgave en precisie. Soms speels, altijd fascinerend. De lezer zal zich afvragen welke romanschrijver dit leven had kunnen bedenken.

In ‘Rollenspel’ beschrijft Rosemarijn Milo haar leven en de verschillende rollen die ze daarin heeft vervuld. Wat heeft de auteur veel meegemaakt. Door middel van een briefwisseling met haar correspondentievriend Hans vertelt ze haar verhaal. Wat een bijzondere en mooie manier van vertellen. Je vraagt je als lezer af hoe dit allemaal in één leven gepast heeft.

Tussen de verschillende hoofdstukken door spreekt Milo de lezer aan, waardoor je als lezer een soort band met de auteur opbouwt. Daar moest ik in eerste instantie even aan wennen, maar dat gaf wat mij betreft het verhaal wel een extra laagje. Mooi gedaan. Je leert een en ander over de auteur, maar ze laat uiteindelijk wel weten dat ze niet het achterste van haar tong heeft laten zien. Je kunt wel concluderen dat Milo een zeer bewogen leven heeft gehad. Als je al andere boeken van deze auteur hebt gelezen, dan lees je over gebeurtenissen uit die boeken maar dan deze keer vanuit het perspectief van Milo zelf. Interessant! De cirkel is hiermee rond, lijkt het wel.

‘Rollenspel’ is een boeiende roman, waarin veel aandacht is besteed aan interessant taalgebruik, een zeer bijzonder verhaal en een mooie uitwerking vol met brieven en foto’s. Aanrader als je genoten hebt van de eerdere boeken van Milo.

Auteur: Rosemarijn Milo
Titel: Rollenspel
Genre: Non-fictie
Aantal pagina's: 406
Uitgeverij: U2pi BV
ISBN: 9789493364066