Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruby van der Bogen – 101 eenhoorns

101 eenhoorns

Wist je dat eenhoornbaby’tjes piephoorns heten, dat ze uit bijzondere eieren komen en hun eigen naam kiezen? Dat ze hun hoorn kunnen gebruiken als toverstaf, sleutel en leeslampje en de hornepiep dansen als ze blij zijn? Dit en nog veel meer staat allemaal in dit grote eenhoornboek.

Eenhoorns zijn erg populair bij jonge kinderen. Ze worden vaak zelfs “unicorns” genoemd, maar in het Nederlands noemen we het normaal gesproken natuurlijk gewoon eenhoorns. Het prentenboek ‘101 eenhoorns’ sluit aan bij de populariteit van deze wezentjes.

Tosca Menten (zeer bekende kinderboekenschrijfster) heeft dit grappige en leuke prentenboek van Ruby van der Bogen op een geweldige manier vertaald. Op iedere pagina staan leuke feitjes en weetjes over eenhoorns. Het ene feitje is nog leuker dan het andere. Mijn zoontje (5 jaar) heeft regelmatig hardop gelachen als ik uit dit boek voorlas. En ik lachte dan vrolijk met hem mee. Ook genoten we van de grappige en mooie illustraties die Alexandra Helm heeft gemaakt.

‘101 eenhoorns’ is een feestje om te lezen én om te bekijken. Dit prentenboek mag absoluut niet ontbreken in de boekenkast van eenhoornfans (en hun papa’s en mama’s ;-)). Aanrader voor kinderen vanaf 4 jaar.

Auteur: Ruby van der Bogen
Titel: 101 eenhoorns
Genre: Prentenboek
Aantal pagina's: 32
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000390342