Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Goodwin – Het chalet

Het chalet

Mila en haar echtgenoot zijn op weg naar de bruiloft van haar zus, die plaatsvindt in een luxueus skioord. Voor het eerst in tijden heeft Mila het gevoel dat ze haar leven weer op de rails heeft – het contact met haar zus is hersteld en ze is gelukkig met Ethan. Dan valt de auto stil, midden op de weg, hoog in de bergen – en de motor wil ook niet meer starten. Mila en Ethan kunnen niet meer verder.

Omdat ze geen bereik hebben stappen ze uit de auto en lopen terug naar een afslag die leidt naar enkele chalets. De houten huisjes zijn vervallen en Mila krijgt het gevoel dat ze er niet langer dan nodig moeten blijven. Toch zien ze zich gedwongen daar te overnachten. Wanneer Ethan de volgende ochtend verdwenen is, blijkt haar akelige voorgevoel juist. Nu is ze helemaal alleen, of lijkt dat maar zo?

Meteen vanaf het begin van ‘Het chalet’ heb je het gevoel dat er iets niet klopt. Je kunt er alleen je vinger niet opleggen wat er aan de hand is. Dat is natuurlijk de bedoeling van Sarah Goodwin. Het zorgt er namelijk voor dat je door wil blijven lezen om te ontdekken hoe alles in elkaar steekt.

Goodwin vertelt het verhaal vanuit hoofdpersonage Mila. Zij heeft van alles in het verleden meegemaakt, dat haar heeft gevormd tot de persoon die ze nu is. Stukje bij beetje onthult de auteur wat er zoal is gebeurd. Hierdoor ga je Mila steeds beter begrijpen. Daarbij weet de auteur de spanning goed vast te houden in het verhaal. Er gebeurt van alles met Mila. Je zou als lezer haar het liefste soms willen helpen, maar dat kan natuurlijk niet…

Richting het einde van ‘Het chalet’ lijkt een en ander even in een rustig vaarwater te komen… totdat Goodwin een aantal zeer verrassende wendingen voor haar lezers in petto heeft. Ik had dit niet zien aankomen en vond het erg origineel bedacht van de auteur. Je krijgt antwoorden op je vragen (én meer…). Wat een spannende en boeiende thriller!

Auteur: Sarah Goodwin
Titel: Het chalet
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 344
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026363269