Overslaan en naar de inhoud gaan

Sarah Jio – Met liefs uit Londen

Met liefs uit Londen

Toen Valentina ‘Val’ Baker een tiener was, vertrok haar moeder Eloise onverwachts naar haar geboortestad Londen, Val en haar vader achterlatend in de VS. Nu, jaren later, komt het bericht dat haar moeder is overleden. Val blijkt een appartement in het charmante Primrose Hill en een tweedehandsboekhandel te hebben geërfd. Ze vertrekt naar Londen om orde op zaken te stellen en besluit daar een nieuw leven op te bouwen.

Val leert steeds meer over haar moeder en langzaam maar zeker wordt ook zij verliefd op Primrose Hill en de boekhandel. Het winkeltje dreigt failliet te gaan en samen met haar personeel doet ze er alles aan om dat te voorkomen. Als ze een exemplaar van The Last Winter, een geliefd boek uit haar jeugd, in de boekhandel vindt, raakt ze geïntrigeerd door de aantekeningen van de vorige eigenaar. Vriendin Liza daagt haar uit om het telefoonnummer van ene mysterieuze ‘Daniel’, dat in het boek staat, te bellen. Tijdens haar race om de boekhandel te redden, start ook de zoektocht naar Daniel en Val ontdekt zo meer over zichzelf, haar moeder, en uiteindelijk…de liefde.

Het verhaal van ‘Met liefs uit Londen’ wordt afwisselend verteld vanuit Valentina en Eloise. Je leert op deze manier beide personages goed kennen. Wat deze vertelwijze extra interessant maakt, is dat je als lezer zo soms al meer weet dan de personen in het boek zelf. Je begrijpt bijvoorbeeld al een stuk eerder hoe een en ander zit met moeder Eloise voordat dochter Valentina daarachter komt. Mooi gedaan door Sarah Jio. De auteur weet je namelijk zo heerlijk aan het lezen te houden.

De beeldende vertelwijze van Jio draagt daar ook zeker aan bij. Je waant je met name heerlijk in het bijzondere Primrose Hill. Je krijgt zin om de boekhandel te bezoeken en daar lekker rond te neuzen. En je zou je eigen steentje willen bijdragen om de boekhandel te hebben. Oftewel: je wordt als lezer helemaal meegenomen in dit verhaal. Heerlijk! Tegelijkertijd vraag je je af waarom Eloise haar dochter heeft verlaten, zeker als ze zoveel van haar hield. De auteur laat je dat stukje bij beetje ontdekken. Ontdek zelf maar tijdens het lezen hoe de vork in de steel steekt.

‘Met liefs uit Londen’ is een prachtig en ontroerend verhaal. De auteur laat je lachen, laat je hier en daar een traantje wegpinken en zorgt ervoor dat je de personages uit Primrose Hill eventjes in je hart hebt gesloten.

Auteur: Sarah Jio
Titel: Met liefs uit Londen
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022594902