Overslaan en naar de inhoud gaan

Sharon Bolton – In het duister

In het duister

Als een baby vanuit een kinderwagen de Theems in wordt gegooid is politieagent Lacey Flint precies op tijd om een tragedie te voorkomen. Maar wie wil er een kind iets aandoen?

Inspecteur Mark Joesbury vreesde al dat er iets ging gebeuren. Bij onderzoek op het darkweb heeft zijn team een reële dreiging vastgesteld vanuit de vrouwen hatende groepering die bekendstaat als ‘incels’. Joesbury’s team probeert de kern van de groep binnen te dringen, maar op de websites is iedereen anoniem, en het incel-leger is eindeloos groot.

De aanval op de baby is slechts het begin van een hele reeks aanvallen op vrouwen, met als enige doel om hen te terroriseren. En de leiders van de incels lijken Lacey Flint inmiddels te zien als de belichaming van alles wat zij haten – iets wat haar in groot gevaar brengt…

‘In het duister’ is het vijfde deel over Lacey Flint. Ik had nog geen eerdere boeken over dit personage gelezen. Dat bleek gelukkig geen probleem te zijn. Je kunt deze thriller prima losstaand lezen.

Het verhaal begint met een spannende proloog. Sharon Bolton weet daarmee de aandacht van haar lezers te trekken. Toch kost het daarna wel even wat moeite om goed in het verhaal te blijven zitten. Je bent even zoekende hoe een en ander in elkaar steekt en wat er allemaal gebeurt in een zeer korte tijd. Het is een kwestie van goed je aandacht erbij houden en wat namen goed onthouden. En voor je het weet, zit je lekker in het verhaal.

‘In het duister’ staat vol verschillende gebeurtenissen, waarin één groep centraal staat. De ene gebeurtenis maakt meer indruk dan de andere. Je bent vooral erg benieuwd wanneer alles ontdekt wordt en hoe de ontknoping zal verlopen. Bolton weet alles samen te brengen in een spannend einde. Al met al heeft de auteur een aardige thriller geschreven.

Auteur: Sharon Bolton
Titel: In het duister
Genre: Thriller
Aantal pagina's: 496
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400515512