Overslaan en naar de inhoud gaan

Sofie Cramer – Een teken van jou

Een teken van jou

Als Clara’s grote liefde Ben plotseling overlijdt, stort haar wereld in. Het stel had zich net verloofd en in plaats van haar dagen te vullen met het plannen van hun toekomst, moet Clara zich nu voorbereiden op een leven zonder hem. Ben was altijd degene bij wie ze haar hart kon uitstorten. Nog steeds stuurt Clara regelmatig berichtjes naar zijn nummer om haar dagelijkse beslommeringen te delen, herinneringen op te halen of hem te vragen haar een teken te geven dat hij nog steeds bij haar is.

Wat Clara niet weet is dat Bens telefoonnummer na verloop van tijd weer is vrijgegeven en dat haar berichten terechtkomen bij Sven, een journalist die geïntrigeerd raakt door de mysterieuze berichtjes en op zoek gaat naar de onbekende afzender.

Het verhaal van ‘Een teken van jou’ wordt verteld vanuit Clara en Sven. Sofie Cramer gebruikt relatief korte hoofdstukken, waardoor het verhaal best vlot leest. Door de flaptekst ben je ook erg benieuwd hoe het verhaal zal gaan verlopen. Je mist echter af en toe wel iets tijdens het lezen. Het lijkt wel of je telkens nét te weinig tijd hebt om de beide hoofdpersonages goed te leren kennen. Dat is jammer, want je bent wel heel benieuwd naar deze twee personen.

Op een gegeven moment ben je als lezer echt in afwachting van de ontmoeting tussen Clara en Sven. Cramer kiest ervoor om hier best lang mee te wachten. Ik ben wel benieuwd wat haar beweegreden daarachter is. Nu wordt het verhaal namelijk wat langdradig en ben je bijna geneigd om het even weg te leggen en pas op een later moment verder te lezen. Als ze elkaar dan ontmoeten, gaat het ineens wel heel snel. Daar had de auteur beter wat meer de tijd voor kunnen nemen.

Kortom: ‘Een teken van jou’ is een prima verhaal om even tussendoor te lezen, maar er had zeker meer in kunnen zitten.

Auteur: Sofie Cramer
Titel: Een teken van jou
Genre: Roman
Aantal pagina's: 240
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022593677