Overslaan en naar de inhoud gaan

Susan Muskee – Wie ik ben zonder jou

Wie ik ben zonder jou

Joy (27) heeft haar leven helemaal uitgestippeld: huisje, boompje, Pinterestbord voor haar droombruiloft. Tot haar vriend verliefd wordt op een ander. Van het ene op het andere moment stort haar toekomstbeeld in elkaar. Voor Frida (72) voelt het alsof iemand drie jaar geleden de pauzeknop van haar leven heeft ingedrukt. Sinds het overlijden van haar man bestaan haar dagen uit een wandeling naar de supermarkt en een gesprekje met Nico en Thea – haar kamerplanten.

Wanneer de twee vrouwen elkaar op een bankje in het park ontmoeten, is dat het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Gewapend met een stapel zelfhulpboeken maken ze een plan om het leven én de liefde weer naar hun hand te zetten. Aangezien de boeken een gegarandeerd succes claimen, zou dat moeten lukken. Toch?

Susan Muskee vertelt het verhaal van ‘Wie ik ben zonder jou’ afwisselend vanuit de hoofdpersonages Joy en Frida. Deze twee bijzondere vrouwen zijn om en om aan de beurt. Hierdoor leer je ze als lezer goed kennen. Je bouwt al snel een band met ze op en je zou ze allebei wel eens willen ontmoeten. Want wat heeft de auteur twee boeiende en sterke vrouwen gecreëerd. Wat blijken ze elkaar goed aan te vullen. Geweldig om te lezen.

Als lezer beleef je diverse emoties tijdens het lezen van ‘Wie ik ben zonder jou’: lachen, huilen, medeleven, herkenning… Houd je zakdoekjes in ieder geval maar binnen handbereik als je dit boek gaat lezen. Ik heb hier en daar wel even een traantje gelaten. Ook heb ik oprecht genoten van de ontwikkeling die Joy en Frida allebei doormaken. De beide vrouwen maken zo’n mooie groei door. Wat heeft Frida een aantal wijze lessen voor Joy (en voor de lezers van dit boek). Als je eenmaal begonnen bent in dit boek, lees je het het liefste in één keer uit. Muskee heeft zichzelf wat mij betreft nóg meer op de kaart gezet in feelgoodland. Dit is absoluut één van mijn favoriete boeken van haar (naast de Liefde, natuurlijk-serie). Aanrader om te lezen!

Auteur: Susan Muskee
Titel: Wie ik ben zonder jou
Genre: Roman
Aantal pagina's: 352
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402713688