Overslaan en naar de inhoud gaan

Tamara Haagmans – De beste wensen

De beste wensen

Het is 24 december. Joy heeft een diepgewortelde hekel aan kerst en dat is niet handig als je in een speelgoedwinkel werkt. Ze weet zich erdoorheen te bluffen, totdat de chagrijnigste klant ooit de winkel binnenstapt. Diezelfde avond moet Joy naar een Secret Santa-feest bij haar zus. Terwijl Joy zich voorbereidt op een avond de schijn ophouden en blij zijn voor haar zus, blijkt tot overmaat van ramp de vervelende klant, Nick, een bekende van de familie te zijn. Kan kerst nog erger worden?

Maar dan blijken ze toch een enorme klik. Wanneer Nickontdekt dat Joy kerst haat, zet hij alles op alles om haar te overtuigen dat kerst niet zo vreselijk is als ze beweert. Maar zit Joy daar wel op te wachten? En lukt het Nick om Joy toch in de kerststemming te krijgen?

Wat heeft Tamara Haagmans met ‘De beste wensen’ een leuke en mooie kerstnovelle geschreven. Dit fijne kerstverhaal lees je in één ruk uit… met een glimlach op je gezicht. De auteur weet Joy en Nick mooi tot leven te wekken in dit verhaal, waardoor je je een goed beeld van deze personages weet te vormen. Vooral de eerste scène tussen deze twee personages zie je levendig voor je. Of je nu wel of niet in een winkel hebt gewerkt en/of je nu wel of niet op 24 december ooit in een winkel bent geweest… hoe dit moment verloopt, kun je je levendig voorstellen. Heerlijk!

Het enige “jammere” aan dit verhaal is dat het veel te kort is. Haagmans weet hoofdpersonage Joy een kleine groei te laten doormaken en daar had je graag meer over willen lezen. En dan het allerlaatste hoofdstuk… daar heb ik echt even hardop om moeten lachen. Ben je op zoek naar een fijne kerstnovelle voor tussendoor? Lees dan zeker even ‘De beste wensen’!

Auteur: Tamara Haagmans
Titel: De beste wensen
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 30
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021045023