Overslaan en naar de inhoud gaan

Tara Heavey – De Ierse tuin

De Ierse tuin

Aoife heeft absoluut geen groene vingers, maar als ze op een dag langs een verwaarloosde tuin loopt, beginnen ze toch te kriebelen. Ze overtuigt de weinig ondernemende eigenaar dat zij de juiste persoon is om de tuin op te knappen. Alleen kan ze dit klusje niet klaren, dus plaatst ze een advertentie. Twee vrijwilligers komen opdagen: Uri, een bejaarde kleermaker, en Emily, een studente.

Terloops bemoeien nog meer mensen zich met de tuin en ontspruit zich de ideale afleiding van Aoifes rommelige privéleven. En ook voor de anderen blijkt de tuin helende krachten te hebben…

Het verhaal van 'De Ierse tuin' wordt vanuit verschillende personages verteld. In eerste instantie lees je het meeste over Aoife. Zij is ook degene die het initiatief neemt om de verwaarloosde tuin op te knappen. Stukje bij beetje ontdek je haar verhaal. Daarbij leer je de andere personages ook beter kennen. In het begin was deze vertelstijl van Tara Heavey even wennen. Je leest namelijk eerst vooral vanuit Aoife en voordat je meer over haar verleden ontdekt, lees je meer over enkele andere personages. Tegelijkertijd zorgt dit er wel voor dat je door wil blijven lezen, omdat je iedereen beter wil leren kennen én begrijpen.

Dankzij de beeldende schrijfstijl van Heavey komen met name de activiteiten in de tuin goed tot leven voor de lezer. Je krijgt een goed beeld van hoe de tuin was, hoe erin gewerkt wordt en hoe de tuin weer wordt. Heerlijk om te lezen. Het lijkt me een hele fijne plek om tijd te mogen doorbrengen.

De auteur werkt naar een mooi einde toe, waarin je alle personages beter hebt leren kennen en weet wat ze in hun verleden hebben meegemaakt. 'De Ierse tuin' is hiermee een fijne en mooie roman geworden.

Auteur: Tara Heavey
Titel: De Ierse tuin
Genre: Roman
Aantal pagina's: 320
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022562765