recensie

Onthoud het plaagwoord van de dag: waarom

Donderdagmiddag 29 juni hadden de leerlingen van groep 5/6 en 7/8 van basisschool De Wegwijzer geen gewone schoolmiddag. Ze kregen namelijk een bijzondere workshop over het schrijven van een boekrecensie van Bas Maliepaard.

Het schrijven van recensies

Het schrijven van recensies is heel subjectief. Wat de één een geweldig boek vindt, kan een ander helemaal niets vinden. Kijk maar eens rond bij bijvoorbeeld Bol, Bruna of Dizzie.

De Nederlandse Boekengids

Begin deze maand ontving ik een persbericht van Amsterdam University Press over ‘De Nederlandse Boekengids’. Dit is een nieuw, tweemaandelijks tijdschrift dat besprekingen biedt van kwaliteitsnon-fictie in essays, interviews, rubrieken en signalementen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik vroeg een recensie-exemplaar aan.

Tania Bongers – De dag dat ik doodging *****

Tania ontdekt tijdens haar zwangerschap dat ze baarmoederhalskanker heeft. De artsen zeggen allemaal hetzelfde tegen haar: controleren of er geen uitzaaiingen zijn, de baby aborteren en de baarmoeder met de tumor verwijderen. Dat is de enige mogelijkheid om eventueel te kunnen overleven.

Maar Tania wil geen abortus. Absoluut niet! Ze ziet haar ongeboren kindje als haar reddende engel en wil alles op alles zetten om haar kindje te laten overleven. Tegen de wens van het ziekenhuis én van haar vriend in zet ze de zwangerschap door en riskeert ze daarmee haar eigen leven.

Abonneren op RSS - recensie