Overslaan en naar de inhoud gaan

Taylor Jenkins Reid – De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo

Hollywoodfilm-icoon Evelyn Hugo is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf. Vastberaden grijpt ze deze kans om naam te maken.

In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

Op aanraden van een mede-boekblogger heb ik ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’ gelezen. Daar heb ik geen spijt van gehad. Wat een intrigerend en boeiend boek. Het was mijn eerste kennismaking met Taylor Jenkins Reid. Ik heb erg benieuwd naar haar andere boeken.

Laat ik beginnen over personage Evelyn Hugo. Absoluut geen aardig personage, maar absoluut wel een intrigerend personage. Je raakt geboeid door haar verhaal, door haar verleden en door haar geheimen. De auteur vertelt het verhaal van deze vrouw op een boeiende manier. Per echtgenoot lees je wat Evelyn heeft meegemaakt. Tussendoor heb je gesprekken tussen Evelyn en Monique en ontdek je meer over Monique zelf. Op deze manier blijf je als lezer continu geboeid door het verhaal. Je wil doorlezen en weten wat er allemaal gebeurd is en wat er nog allemaal staat te gebeuren. Heerlijk!

Tijdens het lezen van ‘De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo’ merk je dat er een groot geheim is. Als lezer probeer je te bedenken wat dit zou kunnen zijn. Reid weet haar lezers enorm te verrassen als dit geheim in het verhaal onthuld wordt. Je wil eigenlijk fragmenten terug gaan lezen om te ontdekken of je dit had kunnen voorspellen. Dit laat zien dat je echt helemaal meegenomen wordt door het verhaal. Ik heb er van het begin tot het eind van genoten. Aanrader!

Auteur: Taylor Jenkins Reid
Titel: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Serie: California Dream
Genre: Roman
Aantal pagina's: 456
Uitgeverij: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026352881