Overslaan en naar de inhoud gaan

Vannessa Thuyns – Een zalig zooitje

Een zalig zooitje

Tirza is veel te laat met het doen van boodschappen voor het familie kerstdiner. Alle ingrediënten die ze nodig heeft zijn uitverkocht en tot overmaat van ramp meldt haar schoonzusje dat zij wél voor iedereen cadeautjes heeft gekocht... Terwijl ze geen idee heeft hoe ze het diner nog kan laten slagen krijgt Tirza hulp uit onverwachte hoek.

Vannessa Thuyns heeft al een aantal mooie romans op haar naam staan. Met ‘Een zalig zooitje’ heeft ze een leuke kerstnovelle geschreven. Het verhaal is vrij kort (slechts 21 pagina’s), maar het is een heerlijk verhaal om even tussendoor te lezen.

Tirza is een leuk personage, die erg veel stress ervaart op 24 december. Iedereen die wel eens op die dag nog een boodschap heeft moeten halen, zal zich herkennen in wat Tirza die dag in de supermarkt meemaakt. Dat heeft de auteur op een zeer geloofwaardige manier beschreven.

Daarnaast kent ‘Een zalig zooitje’ een leuke twist die ervoor zorgt dat je het verhaal met een glimlach uitleest. Knap gedaan door Thuyns. Ben je op zoek naar een kort kerstverhaal voor tussendoor? Lees dan zeker eens ‘Een zalig zooitje’.

Auteur: Vannessa Thuyns
Titel: Een zalig zooitje
Genre: Novelle
Aantal pagina's: 21
Uitgeverij: VBK Lab
ISBN: 9789032520823