Overslaan en naar de inhoud gaan

Vannessa Thuyns – Voet op eigen bodem

Voet op eigen bodem

Cat komt na anderhalf jaar reizen noodgedwongen terug naar Nederland wanneer ze hoort dat haar vader een hartoperatie heeft moeten ondergaan. Cat’s beste vriendin (en professioneel regelaar) Lieke heeft een kamer en een tijdelijke baan voor haar geregeld als vaste oppas bij het gezin van Menno en Viv in een piepklein dorp.

Maar sinds Cat voet op eigen bodem heeft gezet, grijpen alle verantwoordelijkheden haar naar de keel: Viv is een onuitstaanbare werkgever, Menno en Viv maken constant ruzie, de kinderen zijn lastig en ze haat de ziekhuissfeer waar ze twee keer in de week naartoe moet met haar vader. Het enige lichtpuntje daar is de aanwezigheid van dokter Bastiaan Brandt.

Ondertussen vreet de haat liefde verhouding met haar ouders energie. Zij vinden namelijk nog steeds dat Catherina een mooie carrière als violiste misloopt en zien haar bij voorkeur bij een gerenommeerd internationaal orkest. Lukt het Cat dit keer om niet weg te vluchten maar haar eigen pad te blijven volgen?

Meteen vanaf het begin weet Vannessa Thuyns haar lezers mee te trekken in het verhaal van Cat. Je bent ontzettend nieuwsgierig naar haar verleden, naar de oorzaak van haar stroeve band met haar ouders en naar haar toekomstplannen. Tel daar de fijne en vlotte schrijfstijl van de auteur bij op en je wil dit verhaal het liefste in één ruk uitlezen. Ik heb het verhaal daadwerkelijk in één dag uitgelezen. Heel fijn!

Thuyns weet luchtigheid met wat zwaardere onderwerpen te combineren, waardoor je dit verhaal met een lach en hier en daar een traan leest. Je leeft mee met Cat, je krijgt begrip voor Cats ouders, je sluit de kinderen van Menno en Viv in je hart (vooral kleine Finn) en je hebt stiekem een oogje op dokter Brandt. Door de beeldende beschrijvingen van de omgeving en de personages kun je van alles een goede voorstelling maken. Het blijft heel prettig als een auteur dat voor elkaar krijgt. Op die manier word je namelijk nog meer meegenomen in een verhaal.

‘Voet op eigen bodem’ is een hele fijne en leuke roman, waar je van het begin tot het einde van geniet. Knap hoe Thuyns iedere keer weer zo’n goed verhaal op papier weet te zetten. Ik kijk al uit naar haar volgende boek

Dit boek is in eerste instantie als Bookchoice original verschenen. Vanaf 15 juni 2023 zijn de paperback en de e-book voor iedereen verkrijgbaar.

Auteur: Vannessa Thuyns
Titel: Voet op eigen bodem
Genre: Roman
Aantal pagina's: 305
Uitgeverij: VBK Lab
ISBN: 9789032520342