Overslaan en naar de inhoud gaan

Yvonne van den Nieuwenhuizen – Weg van jou

Weg van jou

Na het succes van het kookprogramma Smoor op Hollands geniet Floor met volle teugen van haar carrière als presentatrice bij Studio Holland. Ook haar relatie met Jacob lijkt helemaal op rolletjes te lopen. Als het appartement van haar collega Aldo vrij komt, kan ze haar geluk niet op. Het is tijd om haar geliefde Brabant te verlaten voor een volgende stap: samenwonen met Jacob in Utrecht.

Floors nieuwe reisprogramma brengt haar naar de verste uithoeken van het land. Intussen verloopt de kennismaking met haar nieuwe woonplaats allesbehalve soepel. Tot overmaat van ramp loopt ze ook haar Kalverliefde-rivaal Melanie weer tegen het lijf. Als de opnames van ‘Ver Weg, Dichtbij’ dan ook nog compleet in het honderd lopen, lijkt het wel of haar - eerder zo gruwelijk irritante - collega Maurits haar beter begrijpt dan Jacob. Kan ze haar thuis nog bij Jacob vinden, of is ze daarvoor te ver van hem verwijderd?

Met ‘Weg van jou’ heeft Yvonne van den Nieuwenhuizen het derde en laatste deel uit de Studio Holland-serie geschreven. Wat brengt ze deze reeks tot een fijn en mooi einde met dit derde boek. Het is een mooie afsluiting van een fijne serie.

‘Weg van jou’ gaat verder waar het vorige deel is geëindigd. Je ontdekt onder meer hoe de relatie van Floor en Jacob zich ontwikkeld en hoe de carrière van Floor verder gaat. Van den Nieuwenhuizen laat hoofdpersonage Floor een mooie ontwikkeling doormaken. Dit personage is echt gegroeid in haar doen en laten door de drie verhalen heen. Heel interessant om te lezen. Daarnaast laat de auteur een aantal oude bekenden uit de vorige twee delen voorbij komen. Erg leuk om te zien waar iedereen terecht is gekomen en hoe het met iedereen verder is gegaan. Natuurlijk komen er ook een aantal nieuwe personages aan bod.

Dankzij de beeldende schrijfstijl van de auteur komen met name de scènes uit Floors nieuwe televisieprogramma erg goed tot leven voor de lezer. Vooral het moment dat alles mis lijkt te gaan, zie je helemaal voor je. Heerlijk!

Het einde van ‘Weg van jou’ vormt een prachtig en passend einde van de trilogie. Ik heb genoten van Floors avonturen. Ik ben benieuwd wat de auteur hierna voor haar lezers in petto heeft.

Auteur: Yvonne van den Nieuwenhuizen
Titel: Weg van jou
Serie: Studio Holland
Genre: Roman
Aantal pagina's: 170
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402768718